Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΑΣ

H ιστορία της εταιρείας “Socrates Oil”

LOGO1

H ιστορία της εταιρείας “Socrates Oil”

Το βιολογικό ελαιόλαδο Socrates, παράγεται από μία οικογενειακή  επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 2015 , από αγάπη για τον τόπο μας και για το ποιοτικό ελαιόλαδο. Όλα τα ελαιόδεντρα είναι ιδιόκτητα και βρίσκονται στον παραδοσιακό ελαιώνα των Δελφών. Είναι ένας από τους παλαιότερους ελαιώνες παγκοσμίως, ο μεγαλύτερος συνεχόμενος των Βαλκανίων, με έκταση 68.000 στρέμματα και 1.200.000 ελαιόδεντρα, όλα της ποικιλίας Αμφίσσης, εκ των οποίων η ηλικία σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τα 500 χρόνια. Ο ελαιώνας προστατεύεται από την συνθήκη της UNESCO, ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η έλλειψη συστηματικής άρδευσης, η μη χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων  ,η πρόωρη συγκομιδή με τα χέρια και η αυθημερόν έκθλιψη του καρπού στους 25 ℃ και για 35 min, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής και την μεγάλη απόσταση μεταξύ των δέντρων, είναι τα στοιχεία που μας δίνουν αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα.

Το ελαιόλαδό μας έχει αποσπάσει 10 διεθνή βραβεία ποιότητας και 2019 το διπλό χρυσό βραβείο συσκευασίας στον διαγωνισμό του Λονδίνου.

Δείτε σχετικά προϊόντα εδώ.

Το 2021 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για μας ,καθώς το ελαιόλαδό μας μετρήθηκε με αυξημένο αριθμό πολυφαινολών αποσπώντας την διάκριση “ισχυρισμός υγείας”, “Health Claim”, από το φαρμακευτικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

H ιστοσελίδα της εταιρείας “Socrates Oil” βρίσκεται εδώ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *