Ιδιότητες του Κρόκου Κοζάνης

Ο κρόκος Κοζάνης ή αλλιώς σαφράν, είναι ένα φυτό από το οποίο παράγεται ένα από τα καλύτερα μπαχαρικά στον κόσμο.

Στο χωριό Κρόκος του Νομού Κοζάνης γίνεται συστηματική καλλιέργεια του φυτού που ξεκίνησε από τον 17ο αιώνα. Το συγκεκριμένο καρύκευμα είναι φημισμένο σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο κρόκος Κοζάνης, σύμφωνα με ειδικούς, εκτός από τη νοστιμιά που χαρίζει στο φαγητό, έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες, οι οποίες έχουν αποδειχθεί μέσα από πολυάριθμες μελέτες με το πέρασμα των χρόνων.

Από τις σημαντικότερες είναι οι αντιγηραντικές, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες του. Περιέχει βιταμίνη Β12, α-β καροτένιο, λυκοπίνη, βιταμίνη C, καθώς και σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο.

Έχει διαπιστωθεί πως δρα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, του νευροβλαστώματος και του αδενοκαρκινωματος του παχέος εντέρου.

Έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, ενισχύει την μνήμη και την εγκεφαλική λειτουργία, μειώνει τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση και εμφανίζει αντιθρομβωτική δράση.

Στην αγορά μπορείτε να τον βρείτε είτε σε νηματίδια, είτε σε μορφή σκόνης.

Διαβάστε επίσης...

Καλάθι Αγορών
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κερδίστε -10% έκπτωση
Κερδίστε -10% έκπτωση στην πρώτη σας παραγγελία σε παραγγελίες άνω των 30€!
    Εγγραφή
    Συμφωνώ με τους όρους χρήσης