Υλικά που θα χρειαστούν για τις καριόκες
- Μπισκότα digestive 225 gr
- Βούτυρο αγελάδος 250 gr
- Γάλα φρέσκο 210 ml
- Ζάχαρη άχνη 300 gr
- Φρυγανιά τριμμένη 400 gr
- Καρύδια χοντροκομμένα 100 gr
- Κακάο 30 gr
- Κονιάκ 10 ml
- Κανέλα 1 κ.γ.
- Σοκολάτα Peru Vanilla 70% για επικάλυψη 350 gr
Εκτέλεση συνταγής για περίπου 40 τεμάχια:
Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με τη φρυγανιά, τα καρύδια, την άχνη ζάχαρη, το κακάο και την κανέλα. Στην συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε μέσα το γάλα και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Ανοίγουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω στον πάγκο εργασίας και πάνω εκεί τοποθετούμε το μισό μείγμα. Το πλάθουμε σε μακρόστενο κύλινδρο σαν σαλάμι με διάμετρο περίπου 6 cm και το τυλίγουμε καλά με την μεμβράνη, κλείνοντας το στις δύο άκρες σαν καραμέλα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα και στην συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες (ή όλο το βράδυ) ώστε να παγώσουν καλά ή αλλιώς τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ½ ώρα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας απαλά με σύρμα. Στρώνουμε ένα δίσκο με λαδόκολλα. Αφαιρούμε στην συνέχεια ότι είχαμε βάλει στο ψυγείο, τα ξετυλίγουμε και τα κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 1 cm. Τα βουτάμε προσεκτικά στη λιωμένη σοκολάτα ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στο δίσκο με τη λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να παγώσει καλά η σοκολάτα και τέλος τα τυλίγουμε ένα-ένα με αλουμινόχαρτο και φυλάμε στο ψυγείο.