ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Πως θα κάνω διάλυμα πρόπολης (βάμμα)

favo-propolis-0417-1400x800_1080x

Πως θα κάνω διάλυμα πρόπολης (βάμμα)

Σε παλαιότερο άρθρο μας ( Πρόπολη: Ποια είναι τα οφέλη της και πως μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε?) αναφερθήκαμε στις θαυμαστές ιδιότητες της πρόπολης και στην χρήση της . Τώρα παραθέτουμε έναν εύκολο και αξιόπιστο τρόπο να δημιουργήσουμε διάλυμα πρόπολης (βάμμα πρόπολης) με πυκνότητα διαλύματος 30%

Χρειαζόμαστε

  • 30 gr καθαρή πρόπολη  
  • 70gr καθαρό οινόπνευμα 95%
  •  γυάλινο βάζο 200ml με καπάκι
  • ζυγαριά ακριβείας
  • σύριγγα 20ml
  • φίλτρο καφέ
  • μικρό γουδί.

Διαδικασία    

Βάζουμε την πρόπολη στην κατάψυξη να παγώσει. Μόλις παγώσει την θρυμματίζουμε  αμέσως   στο γουδί και με ένα κουτάλι την αδειάζουμε στο βάζο. Προσθέτουμε  το οινόπνευμα , κλείνουμε καλά το βάζο και το ανακινούμε για 1 λεπτό.Την διαδικασία της ανακίνησης την επαναλαμβάνουμε 2 φορές την ημέρα για 15 ημέρες και φυλάσσουμε το βάζο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Μετά την τελευταία ανακίνηση χαλαρώνουμε ελαφρώς το καπάκι έχοντας το βάζο σε σταθερό σημείο  όπου την επόμενη μέρα θα κάνουμε την αφαίρεση του διαλύματος της πρόπολης. Ανοίγουμε προσεκτικά το  χαλαρό πλέον καπάκι του βάζου χωρίς να μετακινήσουμε το βάζο, με την σύριγγα  αφαιρούμε το διάλυμα προσέχοντας να μην ακουμπήσουμε την μύτη της σύριγγας στο ίζημα του διαλύματος και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της σύριγγας σε ένα ποτήρι, στο στόμιο του οποίου έχουμε προσαρμόσει ένα φίλτρο καφέ.  Το διάλυμα είναι έτοιμο να μεταφερθεί σε σκουρόχρωμα φιαλίδια με σταγονόμετρο ή ψεκαστήρα , για  χρήση.

 Εννοείται ότι οι αναλογίες μπορούν να προσαρμοσθούν τόσο ως προς το βάρος όσο και ως προς την  πυκνότητα του διαλύματος. 

Δείτε παρακάτω την ακατέργαστη πρόπολη που μπορείτε να την προμηθευτείτε:

Ακατέργαστη Πρόπολη 10gr   

                              

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *