Υλικά για το σιρόπι
- 500gr Θυμαρίσιο Μέλι
- 1 λίτρο νερό (4 φλυτζάνια)
- Πορτοκάλι Στικ
- 1 φλούδα λεμόνι
Υλικά για το χαλβά
- 160 ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
- 100 gr Αμύγδαλα Ωμά
- 100 gr Σταφίδα σουλτανίνα
- 350 gr Σιμιγδάλι χονδρό
- 1 κουταλάκι της σούπας Κανέλα
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα
- Φτάνουμε στο σημείο βρασμού
- Έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.
Για το χαλβά
- Σπάμε και καβουρδίζουμε ελαφρώς τα αμύγδαλα.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
- Μόλις πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
- Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε περιοδικά να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, αλλά να μην καεί.
- Προσθέτουμε το αμύγδαλο, τις σταφίδες, την κανέλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Έπειτα προσθέτουμε το σιρόπι, σταδιακά, με μια μεγάλη κουτάλα επαναλαμβάνοντας μέχρι να πιει όλο το σιρόπι.
- Παράλληλα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με προσοχή γιατί το μείγμα είναι καυτό κι έχει την τάση να πετάγεται.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα για χαλβά και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.