Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη με μέλι, αμύγδαλα και σταφίδες

Μια από τις αγαπημένες συνταγές μικρών και μεγάλων σε όλη την Ελλάδα και φυσικά έχει την τιμητική του την περίοδο της Σαρακοστής. Παρακάτω στο άρθρο μας παραθέτουμε τόσο τα υλικά που χρειάζονται, όσο και τα βήματα προς εκτέλεση για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Υλικά για το σιρόπι

 Υλικά για το χαλβά

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα
  • Φτάνουμε στο σημείο βρασμού
  • Έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.

Για το χαλβά

  • Σπάμε και καβουρδίζουμε ελαφρώς τα αμύγδαλα.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  • Μόλις πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
  • Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε περιοδικά να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, αλλά να μην καεί.
  • Προσθέτουμε το αμύγδαλο, τις σταφίδες, την κανέλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  • Έπειτα προσθέτουμε το σιρόπι, σταδιακά, με μια μεγάλη κουτάλα επαναλαμβάνοντας μέχρι να πιει όλο το σιρόπι.
  • Παράλληλα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με προσοχή γιατί το μείγμα είναι καυτό κι έχει την τάση να πετάγεται.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα για χαλβά και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης...

Καλάθι Αγορών
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κερδίστε -10% έκπτωση
Κερδίστε -10% έκπτωση στην πρώτη σας παραγγελία σε παραγγελίες άνω των 30€!
    Εγγραφή
    Συμφωνώ με τους όρους χρήσης