Πεντανόστιμη Φάβα

Υλικά που θα χρειαστούμε

  • 1/2 κιλό Φάβα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 κουταλιά σούπας κάππαρη

Εκτέλεση συνταγής

Ξεπλένουμε καλά τη φάβα με άφθονο νερό δύο φορές και την βάζουμε σε κατσαρόλα χοντρή βάση. Προσθέτουμε τόσο νερό, όσο να την καλύπτει δύο φορές. Αφήνουμε την φάβα να πάρει βράση σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην ξεχειλίσει από την κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, ξαφρίζουμε καλά. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το κρεμμύδι. Την αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 – 1 1/2 ώρα, μέχρι να χυλώσει. Δεν ανακατεύουμε την φάβα από την ώρα που θα πάρει βράση, διότι θα κολλήσει. Στη συνέχεια με το μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε την φάβα μέχρι να πάρει την κρεμώδη υφή που επιθυμούμε. Σερβίρουμε με λάδι, λεμόνι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προαιρετικά φρέσκα μυρωδικά, σουσάμι και ελιές.

ΕΧΤΡΑ ΤΙΡ

Πως συντηρείται η φάβα: Καλύπτουμε την επιφάνεια της φάβας όσο είναι ζεστή με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνεια της φάβας, ώστε να μην έρχεται καθόλου σε επαφή με τον αέρα. Έτσι, η φάβα δεν θα σχηματίσει κρούστα και θα παραμείνει βελούδινη.

φάβα φενεού Δικότυλον

Διαβάστε επίσης...

Καλάθι Αγορών
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κερδίστε -10% έκπτωση
Κερδίστε -10% έκπτωση στην πρώτη σας παραγγελία σε παραγγελίες άνω των 30€!
    Εγγραφή
    Συμφωνώ με τους όρους χρήσης